Απώλειες στη Wall Street με «βαρίδι» την Tesla

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τον καταιγισμό από tweets του Τραμπ από Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται σε Nasdaq με «βαρίδι» την Tesla (-5%).

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται φυσικά η εμπορική διαμάχω ΗΠΑ-Κίνας, με το Bloomberg

να κάνει λόγο για νομισματικό πέρα από εμπορικό πόλεμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι το ισχυρό δολάριο φέρνει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση και έχει κατηγορήσει την Κίνα για χειραγώγηση του γουάν.

Από την άλλη τα tweets του Τραμπ επισκιάζουν το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Με ορισμένες εταιρείες να έχουν ήδη εμφανίσει πλήγματα από τον εμπορικό πόλεμο, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα 180 εταιρειών του S&P 500, μεταξύ των οποίων η Ford, η 3Μ και η Boeing. Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. H Alphabet θα το κάνει μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ το Facebook, το Twitter και η Intel θα το κάνουν μέσα στην εβδομάδα.

Το 84% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

O Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 25.001 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,20% χαμηλότερα στις 7.802 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,02% στις 2.800 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 68,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,35% στα 1.236 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1715 δολαρίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,9%.

Στο ταμπλό, η Hasbro πραγματοποιεί άλμα 10%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Boυτιά 5% πραγματοποιεί η Tesla στα 296 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα