Απώλειες στη Wall Street - Εμπορικός πόλεμος και Huawei στο επίκεντρο

Χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για το εμπόριο αυξήθηκαν, ενώ οι απώλειες στην Qualcomm και στις μετοχές των λιανοπωλητών επιβάρυναν επίσης στο κλίμα.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 100 μονάδες στο άνοιγμα, με την Apple να οδηγεί τις απώλειες. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,3%, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 0,3%.

Ο υπουργός Οικονομικών

Steven Mnuchin δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη ταξίδι στο Πεκίνο για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, κάτι που μείωσε τις ελπίδες για γρήγορη επίλυση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πρόεδρος Donald Trump υλοποίησε την απειλή του να αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα κατά 200 δισ. δολ. από 10% σε 25% νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Κίνα αντέδρασε άμεσα, αυξάνοντας τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων επίσης στο 25%.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε σημαντικούς περιορισμούς στην Huawei, κατηγορώντας τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο ότι είναι ευάλωτος στη συμμετοχή σε δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια ή τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Qualcomm υποχώρησαν κατά 9,5% μετά την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου ότι ο παραγωγός τσιπ παραβίασε τους νόμους περί ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα