Σημαντικές απώλειες και σήμερα στη Wall λόγω Fed

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται και σήμερα στη Wall, μια μέρα μετά το χθεσινό sell off που ακολούθησε την ανακοίνωση της Fed για αύξηση των επιτοκίων. Το κλίμα επιβαρύνουν και φόβοι για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού shutdown.

Νωρίτερα, ο Dow Jones -1,62%, o S&P -1,48% και ο Nasdaq -1,93%. Υποχώρηση καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των UnitedHealth, Boeing, Facebook,

Apple, Amazon, Netflix και Alphabet.

Σχολιάζοντας την πτώση που καταγράφεται στη Wall μετά την αύξηση των επιτοκίων, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν έκανε λόγο για απόλυτα υπερβολική αντίδραση.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, όπως αναμενόταν, προχώρησε χθες στην αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 2,25% - 2,50%. Η απόφαση ελήφθη κατά απόλυτη πλειοψηφία.Ωστόσο, οι ιθύνοντες της νομισματικής πολιτικής υποβάθμισαν σε δύο τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2019, έναντι τριών που προέβλεπαν μέχρι πρότινος.

Οι επενδυτές πάντως φαίνεται πως ανησυχούν καθώς τόσο οι ανακοινώσεις από πλευράς Fed όσο και η μεταγενέστερη συνέντευξη τύπου από τον Ζερόμ Πάουελ δεν έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της τόσο γρήγορα όπως κάποιοι ήλπιζαν.

Να σημειωθεί ότι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την Τετάρτη, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα