Απώλειες για χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, αλλά και από την αισιοδοξία γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.

Το κλίμα στις αγορές μετοχών είναι θετικό, μετά και από την είδηση ότι οι εμπορικές συνομιλίες έχουν μέχρι στιγμής πάει καλά και θα συνεχιστούν για τρίτη ημέρα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4 δολ.

στα 1.285,90 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 95,9 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,145 δολ.

Το δολάριο επωφελήθηκε από τις περαιτέρω πιέσεις που άσκησαν στο ευρώ οι ανησυχίες για την οικονομία της Γερμανίας, μετά από στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.

Τα στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση 1,9% της παραγωγής για τον Νοέμβριο του 2018, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ενδέχεται να καταγράψει επιβράδυνση.

Σημειώνεται ότι η HSBC αύξησε σήμερα την πρόβλεψή της για τη μέση τιμή του χρυσού το 2019, στα 1.314 δολ. ανά ουγγιά, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για το 2020, στα 1.345 δολ.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα