Απώλειες 2,4% για τον χρυσό τον Ιούλιο

Η σημερινή άνοδος 0,2% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει σημαντικά τις μήνιαιες απώλειες του χρυσού.

Έτσι, ο Ιούλιος έκλεισε αρνητικός κατά 2,4% για το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο παρά τις εμπορικές αναταραχές δε μπόρεσε να κοντράρει άλλα ασφαλή καταφύγια όπως το αμερικανικό 10ετές ή το γιεν. Την ίδια στιγμή, το ισχυρό δολάριο δεν άφηνε και πολλά περιθώρια κέρδους στον παραδοσιακά ανταγωνιστή του χρυσό.

Πάντως σήμερα και εν αναμονή της Fed,

ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά, και πρόκειται για την πρώτη θετική συνεδρίαση για τον χρυσό, καθώς το κίτρινο μέταλλο κινήθηκε πτωτικά για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν και τα πιο δημοφιλή ETFs, με το SPDR Gold Shares να εμφανίζει κέρδη 0,3% και το iShares Silver Trust να ενισχύεται 0,4%,.

Κερδοφόρα κινήθηκαν και τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα, με την πλατίνα να ενισχύεται 1,6% στα 844,50 δολάρια, αλλά με πτώση 1,5% για τον Ιούλιο 2018.

Στο 0,5% η άνοδος για τον άργυρο στα 15,56 δολάρια, ενώ κατά 0,6% υψηλότερα κινήθηκε το παλλάδιο στα 935,40 δολάρια η ουγκιά

Keywords
Τυχαία Θέματα