Αποχωρεί ο εκτελεστικός πρόεδρος της Alphabet

Διοικητικές αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια περιμένουν τη μητρική της Google, Alphabet, καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο Eric Schmidt αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του συμβουλίου διευθυντών και αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συμβούλου. Όπως έγινε γνωστό θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας.

Ο

Schmidt μπήκε στην Google το 2001 αναλαμβάνοντας καθήκοντα CEO. Εκείνη την εποχή η εταιρεία απασχολούσε μερικές εκατοντάδες εργαζομένους. Δέκα χρόνια μετά ανέλαβε ως εκτελεστικός πρόεδρος και διατήρησε τον ρόλο αυτό μέχρι το 2015 που η Google αναδιαρθρώθηκε και εξελίχθηκε στη σημερινή Alphabet.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Schmidt, όλα τα ανώτατα στελέχη θεωρούν ότι η συγκυρία είναι σωστή για αυτή τη μετάβαση της Alphabet και πρόσθεσε: «τα τελευταία χρόνια ξόδεψα πολύ χρόνο σε επιστημονικά θέματα, θέματα τεχνολογίας και φιλανθρωπίας και σχεδιάζω να διευρύνω αυτή τη δουλειά».

Όπως επίσης έγραψε στο twitter, «δεν χρειάζεται πια (σσ. η εταιρεία) εποπτεία», κάνοντας σαφή αναφορά σε ένα σχόλιο του συνιδρυτή της εταιρείας, Sergey Brin, σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν τον είχε πρωτοπροσλάβει η Google.

Τα τελευταία χρόνια, ο Schmidt είχε εμπλακεί ενεργά σε έργα φιλανθρωπίας μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει η οικογένειά του , ο οποίο ξεκίνησε και μια συνεργασία επιστημονικού χαρακτήρα ύψους 25 εκατ. δολ., αλλά και μέσω άλλων οργανισμών που εστιάζουν στις επενδύσεις σε startups καθώς και στην ιατρική και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Υπό τον νέο του ρόλο αναμένεται ότι θα παρέχει συμβουλές στη Sidewalk Labs, τον βραχίονα της Alphabet που αφορά την αστική ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας, Verily και Calico ου προήλθαν από διάσπαση δραστηριοτήτων.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιος θα διαδεχτεί τον Schmidt, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επόμενη γενική συνέλευση θα οριστεί ένας νέος, μη – εκτελεστικός πρόεδρος, στα πρότυπα της Apple και της Microsoft – δυο τεχνολογικών κολοσσών που επίσης έχουν μη εκτελεστικούς προέδρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα