Αποχωρεί ο CEO της Aphria μετά τις αποκαλύψεις του QCM

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής κάνναβης Aphria Inc., αποχωρεί μετά τις αποκαλύψεις του short seller που έπληξαν τις μετοχές της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Vic Neufeld και ο συνιδρυτής Cole Cacciavillani «πλησιάζουν στο τέλος του πενταετούς ταξιδιού τους με την εταιρεία και θα αποχωρήσουν από τους εκτελεστικούς τους ρόλους τους προσεχείς μήνες, αλλά παραμένουν στο διοικητικό συμβούλιο», ανακοίνωσε η εταιρεία

την Παρασκευή .

Ο νέος πρόεδρος Irwin Simon και ο πρόεδρος Jakob Ripshtein, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία από τη Diageo Plc τον Μάιο, «θα ολοκληρώσουν μια ομαλή και υπεύθυνη μετάβαση στην παγκόσμια ηγετική ομάδα μας», ανέφερε η εταιρεία.

Οι αλλαγές στην ηγεσία έρχεται αφότου το fund Quintessential Capital Management (QCM) πυροδότησε «βουτιά» στις μετοχές της Aphria τον περασμένο μήνα, όταν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για εταιρεία «κέλυφος», η οποία δημιουργήθηκε για να διοχετεύει χρήματα από τους επενδυτές στους επιχειρηματίες. Από τότε που κυκλοφόρησε η έκθεσή του fund, στις 3 Δεκεμβρίου, οι μετοχές της εταιρείας έχασαν έως και 17%.

Η έκθεση του QCM, με τον τίτλο «Aphria: A Shell Game with a Cannabis Business on the Side», ενέφερε χαρακτηριστικά:

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Aphria αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ενορχηστρώνεται από ένα δίκτυο εσωτερικών παραγόντων για την εκτροπή κεφαλαίων από τους μετόχους στις δικές τους τσέπες.

Οι πρόσφατες εξαγορές στη Λατινική Αμερική ύψους 280 εκατ. δολαρίων από την Aphria είναι εξαιρετικά προειδοποιητικό σημάδι. Η εκτεταμένη έρευνα δείχνει ότι οι συναλλαγές φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό άνευ αξίας.

Η έκθεση δίνει το παράδειγμα του επίσημο εγγεγραμμένου γραφείου της απόκτησης τζαμαϊκανών στοιχείων 145 εκατομμυρίων δολαρίων της Aphria είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο που πωλήθηκε από μια τράπεζα νωρίτερα φέτος.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενοι στην Aphria ήταν πιθανώς άγνωστοι δικαιούχοι αυτών των συμφωνιών.

Φαίνεται να είναι συστηματικές οι προσπάθειες να κρυφτεί η πραγματική φύση αυτών των συναλλαγών. Για παράδειγμα: αλλάζοντας τα ονόματα των εταιρειών κελύφους που εμπλέκονται, με τρόπο που δυσκολεύει τη σύνδεση τους με τους εσωτερικούς παράγοντες της Aphria.

Η Aphria παράγει σταθερά αρνητικό κέρδος και η κάνναβη της φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας. Οι συνεντεύξεις με τις πηγές περιγράφουν εγκαταστάσεις που έχουν μολυνθεί με έντομα, με μούχλα και έχουν αποτύχει σε ελέγχους.

Η τιμή στόχος είναι μηδέν, σύμφωνα με την έκθεση του QCM.

Keywords
Τυχαία Θέματα