Απεβίωσε ο CEO της Coca Cola HBC, Δημήτρης Λόης

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Δημήτρης Λόης, ο οποίος από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε πάρει άδεια από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τα νέα του θανάτου του Δημήτρη. Ήταν μεγάλο προνόμιο που τον γνωρίζαμε προσωπικά και που εργαστήκαμε μαζί του για τόσα πολλά χρόνια», τόνισε ο Αναστάσης Δαβίδ, πρόεδρος του δ.σ. της Coca-Cola HBC, σε ανακοίνωσή του.

«Ο Δημήτρης θα μείνει πάντα στη μνήμη

μας για την αφοσίωσή του στους ανθρώπους μας και στις αξίες τις οποίες πρέσβευε».

Ο Μιχάλης Ήμελλος θα συνεχίσει στον ρόλο του acting CEO.

Συγκεκριμένα, στις 15 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωνε πως ο επικεφαλής της θα παρέμενε σε άδεια για τέσσερις μήνες, ενώ ανέλαβε να τον αντικαταστήσει ο Μιχάλης Ήμελλος, οικονομικός διευθυντής της Coca-Cola HBC.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση την οποία είχε εκδώσει τότε ο ίδιος ο Δημήτρης Λόης, «Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Coca-Cola HBC και δικό μου να πάρω αυτό το χρόνο για να εστιάσω στην υγεία μου, ενώ ο Μιχάλης και η υπόλοιπη ισχυρή μας ομάδα συνεχίζουν να εκτελούν τη στρατηγική μας».

Το Νούμερο 2 της Coca Cola HBC, μετά τον πρόεδρο της εταιρείας, Αναστάση Δαυίδ, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola HBC τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε Περιφερειακός Διευθυντής έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της Εταιρείας όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μολδαβία, η Νιγηρία και η Ρουμανία.

Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του ομίλου και με τους περιφερειακούς διευθυντές του Ομίλου να αναφέρονται απευθείας σ΄ αυτόν. Από τη θέση αυτή ο Λόης ηγήθηκε της υλοποίησης στρατηγικών πρωτοβουλιών με σημαντικότερη επιτυχία την αύξηση μεριδίου στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου, τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, τη σημαντική μείωση του κόστους και την εφαρμογή συστημάτων SAP WAVE 2 σε επιπλέον χώρες.

Είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1988 στην Grecian Magnesite S.A. όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου στη Frigoglass ΑΒΕΕ στην οποία προσλήφθηκε αρχικά το 1997, στη θέση του Γενικού Διευθυντή του εργοστασίου υαλουργίας STIND S.A. στη Βουλγαρία.

Αργότερα, ορίστηκε διευθυντής χώρας για τη Βουλγαρία. Το 2000, ορίστηκε Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος ψύξης και το 2001 τέθηκε επικεφαλής του τμήματος ψύξης που μόλις είχε δημιουργηθεί. Τον Αύγουστο 2003 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στη Frigoglass ΑΒΕΕ.
Διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Χημική Μηχανική από το Northeastern University και πτυχίο στη Χημική Μηχανική από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις.

Keywords
Τυχαία Θέματα