«Απάντηση» Κομισιόν στο ΔΝΤ για το πλεόνασμα

Σταθερή στην εκτίμησή της ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 είναι η Κομισιόν, απατώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ ότι αυτός ο στόχος δεν είναι επιτεύξιμος.

Όπως, άλλωστε, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, η Κομισιόν λαμβάνει, μεν, υπόψη της τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τα πρωτογενή

πλεονάσματα, αλλά αναμένει τα στοιχεία που θα έχει στην κατοχή της, μετά την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να εκδώσει τις δικές της εκτιμήσεις.

Ταυτόχρονα η κυρία Μπράινχαρτ επανέλαβε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το «συντομότερο δυνατό», λόγω της «εύθραυστης» κατάστασης της ελληνικής οικονομίας

Ακόμη σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι «προετοιμασίες» για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, αν και δεν υπάρχει ακόμα «συγκεκριμένη ημερομηνία».

Επανέλαβε, επίσης, τις χθεσινές της δηλώσεις ότι κατά την Κομισιόν η ανάπτυξη φέτος στη χώρα μας θα είναι «ηπιότερη», λόγω της αβεβαιότητας που υπήρξε γύρω από τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ωστόσο, στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και τα επόμενα έτη θα επιτευχθεί με όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, ενώ καλωσορίζουν την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα, σε πιο «ρεαλιστικά» νούμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα