Αντιδράσεις για το επικοινωνιακό μπαράζ της Minoan Lines για την HSW

Το επικοινωνιακό μπαράζ του Ομίλου Γκριμάλντι μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, Minoan Lines, προς τους μετόχους της Hellenic Seaways στο πλαίσιο της προσπάθειας να τους πείσει να πουλήσουν τις μετοχές τους και ειδικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρείας με επικεφαλής τον Αντώνη Αγαπητό, μαζί με τον μεγαλομέτοχο,

την Τράπεζα Πειραιώς, κινούνται ώστε να παραμείνει ο έλεγχος σε ελληνικά χέρια.

«Διαβάζουμε τα μύρια όσα για τη προσπάθεια των Μινωικών Γραμμών, του ιταλικού Ομίλου Grimaldi, να βοηθήσει τους μικρομετόχους της HSW ώστε η μετοχή τους να "αποκτήσει αμεσότητα ρευστοποίησης" και, εμμέσως πλην σαφώς, να τους δώσει τη δυνατότητα είσπραξης μερισμάτων. Όσον αφορά την ρευστοποίηση μετοχών εισηγμένης που ο κύριος μέτοχος κατέχει, περίπου 97% των μετοχών, το βλέπω χλωμό» επεσήμανε στο «newmoney.gr» πρώην υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία στη ναυτιλία:

«Η διανομή μερίσματος πρέπει να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Στην ανακοίνωση των Μινωϊκών, ομολογείται ότι δεν έχει διανεμηθεί μέρισμα από το 2010 και η εισήγηση για το 2015 είναι το ίδιο, δηλαδή "μη διανομή μερίσματος". Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι HSW "βρίσκεται σε στάδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης». Όμως η αναδιάρθρωση έχει ήδη γίνει πέρσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα