Άνοιξε έρευνα για τις διοικήσεις της ΕΒΖ την περίοδο 2007-2015

Έρευνα για τις ενέργειες των προηγούμενων διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και συγκεκριμένα για την περίοδο 2007-2015, διέταξε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες, μετά την μήνυση που υπέβαλλε η νέα διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την μήνυση, η νέα διοίκηση της

ΕΒΖ που διορίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016, κατηγορεί παλαιότερες διοικήσεις για ζημιά στην περιουσία της εταιρείας, ύψους 50 εκατ. ευρώ, καθώς όπως αναφέρει στην αναφορά, από την ανάληψη των καθηκόντων της, διαπίστωσε μεγάλα ανείσπρακτα υπόλοιπα από συγκεκριμένους πελάτες της, που προκάλεσαν τεράστια ζημία στην επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διοίκηση της ΕΒΖ ανέθεσε σε ανεξάρτητη εταιρεία τη διενέργεια ελέγχου, κατά τον οποίο οι ελεγκτές έκαναν «φύλλο και φτερό» έγγραφα, εκθέσεις ελέγχου, συμβάσεις - τιμολόγια πώλησης κ.ά.

Η εισαγγελία Θεσσαλονίκης διέταξε καταθέσεις από πρώην προέδρους, αντιπροέδρους και διευθύνοντες συμβούλους ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει αδίκημα κακουργηματικής απιστίας αλλά και από στελέχη των τριών εταιρειών που είχαν συναλλαγές με την ΕΒΖ την επίμαχη περίοδο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων πρόσωπων στην Ελλάδα και με αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Σερβία, όπου επίσης φαίνεται ότι υπήρχαν συναλλαγές.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η σημερινή διοίκηση της ΕΒΖ, από την ανάληψη των καθηκόντων της, διαπίστωσε μεγάλα ανείσπρακτα υπόλοιπα από συγκεκριμένους πελάτες της, που προκάλεσαν τεράστια ζημία στην επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διοίκηση της ΕΒΖ ανέθεσε σε ανεξάρτητη εταιρεία τη διενέργεια ελέγχου, κατά τον οποίο οι ελεγκτές έκαναν «φύλλο και φτερό» έγγραφα, εκθέσεις ελέγχου, συμβάσεις - τιμολόγια πώλησης κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα