Άνοιγμα εστίασης: Χωρίς sms στο 13033 η μετακίνηση – Τι πρέπει να ξέρετε (vid)

Σε ρυθμούς σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων του lockdown κινείται η χώρα, καθώς όπως ανακοινώθηκε η εστίαση αναμένεται να επαναλειτουργήσεια από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου. Με το άνοιγμα λοιπόν της εστίασης, έρχεται και το τέλος της αποστολής SMS στο 13033.

Πιο αναλυτικά, στο άνοιγμα της εστίασης,

τους περιορισμούς και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες, Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, o γενικός γραμματέας Εμπορίου.

Οι κανόνες για το άνοιγμα της εστίασης – Τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Η απόφαση του ανοίγματος αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Oι κανόνες είναι οι εξής:

επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι,επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών,πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι,είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.«Ναι» στη διαδημοτική μετακίνηση χωρίς sms από τις 3 Μαΐου

Όσον αφορά στην εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Παράλληλα, για την εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

Στην παρούσα φάση, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα εξακολουθούν να ισχύουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι, είχε επισημάνει προ ημερών σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός, συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον – Νέα «κατρακύλα» για την τουρκική λίρα

Αναστολή συμβάσεων εργασίας: 150.000 εργαζόμενοι χάνουν το δικαίωμα λόγω κόφτη

Eurobank: Έξοδος στις αγορές για 500 εκατ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα