Άνοδος στις ευρωαγορές με focus στο εμπόριο

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει λανοδο 0,79% στις 360,90 μονάδες, με όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.
Ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 και ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνουν κέρδη 0,83%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,85%

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κερδίζει 1,21% και ο ισπανικός

IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,82%

Οι αγορές εστιάζουν και πάλι στο εμπόριο, καθώς ξεκινά από σήμερα νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν εκτενείς συζητήσεις στην Ουάσινγκτον, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Και οι δύο πλευρές πάντως προσπαθούν να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου καθώς τότε οι δασμοί των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές ύψους $200 δισ. αναμένεται να αυξηθούν στο 25% από 10%.
Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη έχουν ήδη κοστίσει αρκετά δισ. δολάρια και στις δυο χώρες και έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.
Στην Ασία, οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα, ενώ ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, ωστόσο σημείωσε απώλειες 0,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα