Άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, μετά τις απώλειες του προηγούμενου μήνα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων εν αναμονή των αποφάσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 363,97 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,04% Ο γερμανικός DAX

καταγράφει κέρδη 0,58%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,24%. Στην ευρωπεριφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,08% ενώ και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,86%.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα. Η BT σημείωσε άνοδο 6% μετά την αναβάθμιση του outlook. Η άνοδος της μετοχής έδωσε ώθηση σε όλο τον κλάδο.

Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου ενέργειας βρέθηκαν υπό πίεση επίσης λόγω αποτελεσμάτων εταιρειών. Η Tgs-Nopec Geophysical υποχώρησε κατά 5% μετά την ανακοίνωση πτώσης των λειτουργικών κερδών που ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατά το γ' τρίμηνο.

Η μετοχή της ASMI σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 12% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα γ' τριμήνου. Η μετοχή της σουηδικής Hexagon επίσης έκανε άλμα 8% καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, η Credit Suisse υποχώρησε κατά 4% καθώς, αν και τα καθαρά κέρδη της για το γ' τρίμηνο σημείωσαν ετήσια άνοδο 74% ωστόσο υπολείπονται των προβλέψεων.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit επέστρεψαν σήμερα στο επίκεντρο σήμερα μετά από δημοσίευμα των Times ότι η Βρετανή πρωθυπουργός συμφώνησε στους όρους για το πλαίσιο που θα διέπει τις βρετανικές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Η είδηση προκάλεσε την ενίσχυση της στερλίνας πάνω από 1,% στα 1,2903 δολάρια και κατά 0,6% έναντι του ευρώ στα 1,1377. Σημειώνεται ότι το βρετανικό νόμισμα αυτή την εβδομάδα υποχώρησε σε χαμηλά 2,5 μηνών, λογω ανησυχιών για τους όρους του brexit.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, οι αναλυτές αναμένουν ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα