Άνοδος στις ευρωαγορές – Τα στοιχεία από ΗΠΑ αυξάνουν τις ελπίδες για ανάκαμψη

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν επιφυλακτική άνοδο, καθώς οι διεθνείς μετοχές ενισχύονται με ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,36% στις 448,04 μονάδες , με τις μετοχές του κλάδου ΜΜΕ να ενισχύονται κατά 0,6%. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες πλην του αυτοκινήτου είναι σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης των blue chips την Πέμπτη σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις

447,82 μονάδες, προτού τα κέρδη του μετριαστούν ελαφρώς για να κλείσει τελικά στις 446,44 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν νέα υψηλά σήμερα Παρασκευή.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,35%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,42%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,37%, ενώ στην ευρωπεριφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,13% και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,38%.

Oι μετοχές διεθνώς αναμένεται να καταγράψουν σήμερα την έβδομη συνεχόμενη μέρα κερδών μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά σε ένα νέο χαμηλό μετά την πανδημία ήτοι στις 406.000. Αυτό υποδεικνύει ότι η πορεία της ανάκαμψης της μεγαλύτερη οικονομίας στον κόσμο είναι καλή.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, με τον ιαπωνικό Nikkei να κάνει άλμα κατά 2%.
Πίσω στην Ευρώπη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα του στις 21 Ιουνίου μπορεί να καθυστερήσει, καθώς τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης διπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Αποχωρεί από το υπουργείο Ανάπτυξης

Νίκας: Δεν περιλαμβάνεται στην εξαγορά της Chipita από την Mondelez

Attica Bank: Απολύτως αβάσιμα τα δημοσιεύματα περί απορρόφησης από έτερα πιστωτικά ιδρύματα

Keywords
Τυχαία Θέματα