Άνοδος στις ευρωαγορές – Έλαμψε η μετοχή του γαλλικού ομίλου πολυμέσων Vivendi

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το εμβόλιο να αναπτερώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τις προσδοκίες τους για ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκελισε με άνοδο 1,4%, με τις μετοχές του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να οδηγούν τα κέρδη, καταγράφοντας άνοδο 4,2%, μετά την ξαφνική αύξηση της μετοχής του γαλλικού ομίλου πολυμέσων Vivendi.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 2,52% στις 6.756 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε

άνοδο 0,42% στις 14.109 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,45% στις 5.786 μονάδες.

Η μετοχή της Vivendi σημείωσε άνοδο σχεδόν 20% τη Δευτέρα αφού ο γαλλικός όμιλος μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε σχέδια για εισαγωγή της Universal Music στο χρηματιστήριο και διανομή του 60% του κεφαλαίου στους μετόχους. Παράλληλα, ο γαλλικός όμιλος μεταφορών Bollore, ο οποίος έχει μερίδιο στη Vivendi, σημείωσε ράλι περίπου 15%.

Η βελγική φαρμακευτική εταιρεία Galapagos υποχώρησε περίπου στο 6%.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρέμειναν κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταιβάν καθώς και το χρηματιστήριο της Wall Street.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,2% στα 60, δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.820 δολ./oz.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανύπαρκτη η εταιρία Greenhill των Μπάκου – Καϋμενάκη

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζουμε σε ανάκαμψη από το δεύτερο τρίμηνο

Facebook: Κατασκευάζει (στα κρυφά) smartwatch – Πότε σχεδιάζει να το βγάλει στην αγορά

Keywords
Τυχαία Θέματα