Άνοδος στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να αναβάλει την επιβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα και καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις συνεχιζόμενες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 372,57 μονάδες με όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 με άνοδο 0,28%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,51%, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,31%, ενώ στην ευρωπεριφέρεια,

ο ιταλικός FTSE MIB κερδίοζει 0,91% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει άνοδο 0,51%

Oι κλάδοι αυτοκινήτου και πρώτων υλών σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο σχεδόν 1%, καθώς κυριαρχούν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας. Και οι δυο κλάδοι επηρεάζονται σημαντικά από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν να συνεργάζονται προκειμένου να φτάσουν σε μια εμπορική συμφωνία.

Αν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι θα διεξαχθεί σύνοδος κορυφής με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Persimmon έκανε «βουτιά» άνω του 6%, μετά την επανεξέταση ενός κυβερνητικού προγράμματος που είχε ως στόχο να διευκολύνει την αγορά πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνησης της Βρετανίας ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τις πρακτικές της εν λόγω εταιρείας.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται μια δυναμική στις ιταλικές μετοχές μετά τη διατήρηση της Ιταλίας από τον οίκο Fitch στην κατηγορία ΒΒΒ.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Roche αναμένεται να εξαοράσει την εταιρεία Spark που ειδικεύεται σε γονιδιακές θεραπείες, με τίμημα 4,3 δισ. δολ.

Η Vivendi, βασικός μέτοχος της Telecom Italia, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει μια συγχώνευση με την ανταγωνιστική Open Fiber, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μεταξύ, η πολιτική αβεβαιότητα για το Brexit παραμένει. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καθυστερεί την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τις 12 Μαρτίου, ενώ η επίσημη ημερομηνία του διαζυγίου της χώρας από την ΕΕ είναι η 29η Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα