Άνοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,10% στις 396,26 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με άνοδο 0,19%, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,16%, στο Παρίσι ο CAC40 στο +0,05%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με άνοδο 0,81%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX35 ενισχύεται κατά

0,57%.

Οδηγός στα κέρδη ο κλάδος των αυτοκινήτων με άνοδο 0,7% εν μέσω αναφορών ότι η Κίνα σχεδιάζει τη μείωση του φόρου εισαγωγής στα επιβατικά αυτοκίνητα στο 12% από τα σημερινά επίπεδα του 25%. Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο στο Πεκίνο . Οι μετοχές των Schaeffler, Fiat Chrysler και Michelin σημείωσαν άνοδο άνω του 1,3% μετά την είδηση αυτή.

Στον αντίποδα τις χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών, λόγω της πτώσης των τιμών του κινεζικού χάλυβα. ΟΙ μεγαλύτερες χαλυβουργίες στον κόσμο, ήτοι Hydro, Outokumpu και ArcelorMittal σημείωσαν απώλειες 1,5% κατά τις πρωινές συναλλαγές.
Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Fischer έκανε άλμα 9% μετά τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή από την UBS.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο UDG Healthcare αντιθέτως έκανε βουτιά πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα των προσδοκιών.
Στο μεταξύ, η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου αύξησαν ους φόβους για άνοδο του πληθωρισμού και για αύξηση των αμερικάνικων επιτοκίων γρηγορότερα του αναμενόμενου.
Αιτία για τη νέα άνοδο οι ανησυχίες για την παραγωγή αργού της χώρας με τα περισσότερα κοιτάσματα μαύρου χρυσού στον κόσμο , της Βενεζουέλας, μετά τις κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον απόηχο της επανεκλογής Μαδούρο. Το μπρεντ με άνοδο 0,3% στα $79,44 ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,4% στα $72,50 ανά βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα