Άνοδος στην Ευρώπη με focus στην ΕΚΤ

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, βρίσκοντας στήριξη στην άνοδο των μετοχών παγκοσμίως, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τη νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,27% και τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Νωρίτερα, ο FTSE100 με άνοδο 0,42%, o DAX +0,54%, o CAC40 +0,55%, o IBEX35 +0,24%, o FTSE MIB +0,38%.

Στα

εταιρικά νέα, η ελβετική ABB ανακοίνωσε χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη, λόγω προβλημάτων πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και υψηλότερες ων τιμών στις πρώτες ύλες.

Η Unilever ανακοίνωσε οριακά χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις β' τριμήνου, την ώρα που η αγγλο-ολλανδικη εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους 143 δισ. δολ. από την Kraft.

Το ευρώ σταθερό στο 1,1515 δολ. ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Αυτή την εβδομάδα το ευρλω έφτασε σε υψηλά 14 μηνών, λόγω των εκτιμήσεων ότι ο Μάριο Ντράγκι θα προβεί σε ανακοινώσεις υπέρ της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αλλάξει τα επιτόκια σήμερα, ωστόσο προβλέπεται ότι θα δώσει σήμα για επιβράδυνση μερικών προγραμμάτων αγοράς assets τους επόμενους μήνες.

Σήμερα συνεχίζεται στις Βρυξέλλες και ο β' γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit.Ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από πλευράς Βρετανίας, Ντ. Ντέιβις, αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου.

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν στο μεταξύ, οι μετοχές στις ΗΠΑ, λόγω καλύτερων του αναμενόμενου εταιρικών κερδών

Keywords
Τυχαία Θέματα