Άνοδος στη Wall μετά το deal μεταξύ Disney - 21st Century Fox

Ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street την Πέμπτη μετά την είδηση ότι η Disney θα εξαγοράσει κάποια περιουσιακά στοιχεία της 21st Century Fox.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,24% στις 24.644 μονάδες, ο S&P 500 +0,17% στις 2.667 μονάδες και ο Nasdaq +0,22 στις 6.890 μονάδες.

Ο Dow Jones στο άνοιγμα της συνεδρίασης κατέγραψε υψηλό όλων των εποχών κερδίζοντας 68 μονάδες. Άνοδος και για τον S&P 500

με τους τομείς των χρηματοπιστωτικών και της βιομηχανίας να πρωταγωνιστούν. Σε θετικό έδαφος και ο Nasdaq.

Η Disney δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καταβάλει 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές για να αγοράσει τα κινηματογραφικά στούντιο της Fox, το δίκτυο Nat Geo και την ασιατική εταιρεία τηλεόρασης Star TV, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η εξαγορά ενισχύει τα σχέδια της Disney για να γίνει μια κυρίαρχη πλατφόρμα υπηρεσιών streaming, γεγονός που την καθιστά μεγαλύτερη απειλή για την Netflix.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα γεγονός που θα μετασχηματίσει το μέλλον του περιεχομένου και του streaming κατά τη γνώμη μας», δήλωσε ο Dan Ives της GBH Insights.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το Νοέμβριο ενώ ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας σημείωσε υποχώρηση στις 225.000 αντί εκτίμησης για 239.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα