Άνοδος στη Wall με «οδηγό» τη Facebook

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες την Πέμπτη, χάρη στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από τις αμερικανικές εταιρείες.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 24.142 μονάδες, με τις Visa και Intel να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.648 μονάδες με τις τεχνολογικές μετοχές να ενισχύονται κατά 1,6%. Ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,82% στις 7.062 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του

Facebook καταγράφει άνοδο πάνω από 9%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα το α' τρίμηνο του έτους.

Η Advanced Micro Devices καταγράφει «άλμα» 10%, επίσης μετά ισχυρά αποτελέσματα.

Κέρδη 14% και για την Chipotle.

«Υπάρχουν δύο καταλύτες στην αγορά. Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις από την Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν βλέπω λόγο γιατί να μην συνεχιστεί αυτό» σχολιάζει ο Ράντι Φρέντερικ, αντιπρόεδρος trading και παραγώγων στην Schwab Center for Financial Research.

Από τις εταιρείες του S&P 500, το 81% έχει ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Εκτός από τα αποτελέσματα, οι μετοχές έχουν λάβει ώθηση από την άνοδο των αμερικανικών ομολόγων. Έχοντας βρεθεί τις προηγούμενες μέρες πάνω από το 3% η αμερικανική 10ετία υποχώρησε μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 2,6% τον Μάρτιο, περισσότερο από το αναμενόμενο (1,6%). Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 209.000 την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για 230.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα