Άνοδος στα αραβικά χρηματιστήρια - Υποχωρούν οι φόβοι για τη Συρία

Οι μετοχές στις περισσότερες αραβικές αγορές σημείωσαν άνοδο την Κυριακή, καθώς ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής αναμέτρησης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία, που θα έπληττε την περιοχή, εξασθένισε.

Ο δείκτης Tadawul της Σαουδικής Αραβίας ήταν «οδηγός» της ανόδου, καθώς όλες οι μετοχές πλην κατέγραψαν κέρδη ενώ ο κύριος δείκτης μετοχών του Ντουμπάι ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. Οι μετοχές στο Αμπού Ντάμπι κέρδισαν 1,3%, στέλνοντας τον δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τον Αύγουστο του

2015.

Οι ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον και η Γαλλία επιτέθηκαν σε στρατιωτικές θέσεις και σε ερευνητικές εγκαταστάσεις που συνδέονται με χημικά όπλα στη Συρία το Σαββατοκύριακο. Ενώ η Χεζμπολάχ, η Ρωσία, το Ιράν και ο Λίβανος υποστήριξαν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασάντ, δεν απείλησαν με οποιαδήποτε αντίποινα. Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στον συνασπισμό των ΗΠΑ εάν ερωτηθεί.

«Οι επενδυτές είχαν στη διάθεσή τους δύο ημέρες για να αποτιμήσουν την κατάσταση, οπότε αυτή πλέον δεν αποτελεί παράγοντα που θα ωθήσει τους traders να πουλήσουν, δήλωσε ο Mohammed Ali Yasin, διευθύνων σύμβουλος της FAB Securities στο Αμπού Ντάμπι. «Τώρα επικεντρώνονται σε εταιρικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Σαουδικής Αραβίας την Τετάρτη υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο από τον Οκτώβριο, μετά τα σχόλια του Προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter που άφηναν να εννοηθεί ότι το χτύπημα κατά της Συρίας μπορεί να ήταν άμεσο.

Ο Tadawul All Share κατέγραψε άνοδο 1,9%. Ο δείκτης DFM του Ντουμπάι ενισχύθηκα κατά 1,8%, με «οδηγό« την Emaar Properties. Ο δείκτης του Αμπου Ντάμπι, ADX, σημείωΣε άνοδο 1%. Οι μετοχές στο Μπαχρέιν ενισχύθηκαν οριακά 0,1% ενώ οι δείκτες σε Αίγυπτο και Κατάρ υποχώρησαν 0,2% και 0,3% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα