Ράλι στη Wall μετά τις δηλώσεις Σι Τζινπίνγκ

Ράλι την Τρίτη στη Wall Street μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Κίνας ότι θα εργαστεί για να «ανοίξει» την οικονομία της χώρας, κάνοντας τους φόβους για εμπορικό πόλεμο να υποχωρήσουν.

Πριν από λίγο ο Dow Jones +1,85% στις 24.423 μονάδες, με τη Verizon να έχει τις καλύτερες επιδόσεις του δείκτη. Ο S&P 500 +1,69% στις 2.657 μονάδες, με την ενέργεια να οδηγεί 9 τομείς υψηλότερα. Ανοδικά κινείται και ο Nasdaq +1,81% στις 7.075 μονάδες.

Ο Σι Τζινπίνγκ αναφερόμενος στα σχέδια του για το άνοιγμα

της οικονομίας της χώρας του, μίλησε για μέτρα όπως η μείωση των δασμών εισαγωγής αυτοκινήτων, η ενίσχυση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας σε ξένους ομίλους και η μείωση των δασμών για άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Σι, οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα της Κίνας οπωσδήποτε θα επιτύχουν και η ψυχροπολεμική νοοτροπία, οι πολιτικές μηδενικού αθροίσματος και ο απομονωτισμός θα πέσουν σε τοίχο. Ο Σι τόνισε ακόμη ότι το άνοιγμα της οικονομίας φέρνει πρόοδο, ενώ το κλείσιμο οπισθοδρόμηση, κάνοντας μια έμμεση νύξη προς τον Τραμπ.

Boeing και Caterpillar σημειώνουν καθεμιά άνοδο άνω του 2% καθώς υποχωρούν οι φόβοι για εμπορική σύγκρουση.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ επίσης σημειώνουν άνοδο μετά τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου. Η Ford Motor στο +2,4%, ενώ η General Motors και η Tesla ενισχύονται 3,2% και 5% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα