Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Άνοδο άνω του 1% σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάρκεια ενός μήνα, μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία ότι ο ΟΠΕΚ και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι η ζήτηση είναι αρκετά αδύναμη ώστε να δικαιολογεί μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου

παγκοσμίως, δήλωσε την Κυριακή ότι θα μειώσει τις αποστολές της κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα το Δεκέμβριο λόγω της εποχιακά χαμηλότερης ζήτησης.

Τα συμβόλαια αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 92 σεντς σήμερα στα 71,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 50 σεντς στα 60,69 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του συμφωνούν στην ανάγκη μείωσης του πετρελαϊκού εφοδιασμού το επόμενο έτος κατά περίπου 1 εκατομμύριο βτη από τα επίπεδα του Οκτωβρίου για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη συσσώρευση αχρησιμοποίητου αργού

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, κατέστησε σαφές ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του 2016 θα κάνουν «ό,τι χρειάζεται» ώστε νε εξισορροπήσουν την αγορά, καθώς δεν προκειταί να αφήσουν την άνοδο των αποθεμάτων να συνεχιστεί.
«Η ζήτηση των πελατών μας τον Δεκέμβριο μειώθηκε κατά περισσότερο από 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον Νοέμβριο».

Ωστόσο, ο Khalid Al-Falih διευκρίνησε ότι «είναι αναγκαίο να περιμένουμε ακριβή στοιχεία και προβλέψεις για τον Δεκέμβριο, προκειμένου να λάβουμε καλύτερα μέτρα για την παραγωγή πετρελαίου», ενώ επεσήμανε ότι ο ΟΠΕΚ είναι απαραίτητος για τη σταθερότητα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα