Ανοδικό ξεκίνημα εβδομάδας στην Ευρώπη – Αλμα 15% για Innogy

Σε θετικό πρόσημο σήμερα οι ευρωαγορές παίρνοντας θετικό σήμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ η αύξηση των μισθών κινήθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι ανησυχίες για άμεση αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο 0,3% λίγο νωρίτερα και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 -0,09%, o DAX +0,65%, o CAC40 +0,15%, o

IBEX35 +0,46%, o FTSE MIB +0,19%

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας, μετά την είδηση ότι η RWE ετοιμάζεται να πουλήσει το 76,8% της Innogy στην ανταγωνιστιπή E.On. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley η συμφωνία θα είναι μια απόφαση "win-win". Η μετοχή της Innogy σημείωσε άνοδο 15%, ενώ της RWE ενισχύθηκε κατά 13% και της E.On κατά 6%.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώνουν επίσης οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου και τεχνολογίας. Η GKN με άνοδο 2%, μετά την αυξημένη προσφορά της Melrose για την εταιρεία στα £8,1 δισ.

Ελαφρώς ψηλότερα η Deutsche Bank μετά την αποκάλυψη τους εύρους της IPO για τη μονάδα διαχείρισης assets, η οποία αποτιμάται στα 7,2 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ και οι τρεις μεγάλοι δείκτες σημείωσαν άνοδο περί το 1,7% χάρη στα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση. Σύμφωνα με αυτά, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 313.000 θέσεις εργασίας έναντι πρόβλεψης του Reuters για 200.000 θέσεις. Κατώτερη των προβλέψεων η αύξηση των μισθών, κατά 2,6% σε ετήσια βάση.

Τα παραπάνω ευρήματα μείωσαν τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed., τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον

Πίσω στην Ευρώπη, η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Brigitte Zypries αποκήυξε για ακόμα μια φορά την απόφαση Τραμπ για την επιβολή δασμών, λέγοντας ότι θέτει την παγκόσμια τάξη της ελεύθερης οικονομίας σε κίνδυνο.

Σήμερα, στο μεταξύ, συνέρχονται στις Βρυξέλλες οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για να συζητήσουν την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αλλά και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πρόταση για τραπεζική ένωση και τις άλλες αλλαγές στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα