Ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση της Fed

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Fed για αύξηση των επιτοκίων μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και την πρόθεσή της να μειώσει τον ισολογισμό της ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο λίγο νωρίτερα 0,21%. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι δείκτες και οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται σε θετικό πρόσημο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 με οριακή άνοδο 0,07%, o DAX +0,22%, o CAC40 +0,47%, o IBEX35 +0,21%, o FTSE MIB

+0,32% , o PSI20 +0,13%.

Όπως αναμενόταν από την πλειοψηφία των αναλυτών, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα κράτησε χθες αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ για το επόμενο διάστημα η Fed περιμένει να προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της πριν το τέλος του έτους περί τα μέσα Δεκεμβρίου και σε άλλες τρεις το 2018.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει τη μείωση των θέσεών της σε αμερικανικά ομόλογα και ενυπόθηκους τίτλους εντός του Οκτωβρίου. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μειώνει κατά 10 δισ. δολ. το μήνα το χαρτοφυλάκιο της.

Ο χρυσός χάνει 1,44% διολισθαίνοντας στα 1297,5 δολάρια ανά ουγγιά κάτω από το επίπεδο των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Πίσω στην Ευρώπη, αναμένονται σήμερα τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα