Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell-off

Μέρος των χθεσινών απωλειών διέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από το θετικό κλίμα εξ Αμερικής, η οποία διευρύνει τα χθεσινά της κέρδη χάρις στα ρεκόρ της Apple.

Στήριξη στις αγορές προσέφερε και η αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,56% στις 12.617 μονάδες. Στις 7.661μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης

FTSE 100 στο Λονδίνο, με άνοδο 1,13%. Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,33% στις 5.478 μονάδες.

Θετική πορεία ακολούθησαν στον ευρωπαϊκό νότο οι δείκτες FTSE MIB και IBEX 35 σε Μιλάνο και Μαδρίτη με κέρδη 0,7% και 0,4% στις 21.576 και 9.744 μονάδες αντίστοιχα.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, στη διανομή μερίσματος ύψους 2 πένες ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια θα προχωρήσει η Royal Bank of Scotland, μόλις οριστικοποιηθεί ο διακανονισμός με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η RBS κατέγραψε ζημιές στο α΄εξάμηνο του 2018, μετά την καταβολή προστίμου ύψους 1 δισ. στερλινών.

Ο διακανονισμός θα ανοίξει τον δρόμο για την πώληση του μεριδίου 71% που κατέχει η βρετανική κυβέρνηση στην τράπεζα, της οποίας αποτελεί τον βασικό μέτοχο μετά τη διάσωση του 2008.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS Ewen Stevenson, κάνοντας λόγο για άλλο ένα καλό εξάμηνο.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε τα έσοδα σταθερά στη λιανική τραπεζική, παρά το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον», τόνισε ο CEO.

Keywords
Τυχαία Θέματα