Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές με focus στον ΟΠΕΚ

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα άνοδο 0,52% στις 385,19 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους σε άνοδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,83%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,44%, στο Παρίσι ο CAC40 με πτώση 1,10%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με άνοδο 0,68%, ενώ στη Μαδρίτη ο ο ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,94%.

Νωρίτερα στην Ασία MSCI σημείωσε άνοδο

0,4% μετά την πτώση 2,1% της Τρίτης. Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας επισήμανε χθες ότι η Κίνα θα πρέπει να μειώσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις από ις τράπεζες ώστε να τις βοηθήσει να μειώσουν τα χρέη τους.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ – Κίνας, η κατάσταση δείχνει ελάχιστα σημάδια εκτόνωσης μετά τις δηλώσεις του συμβούλου για θέματα εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, που προειδοποίησε ότι το Πεκίνο έχει υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να επιβάλει τελικά επιπλέον δασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει 10% δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολ.

Πίσω στην Ευρώπη, οι υπουργοί των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ συγκεντρώνονται στη Βιέννη για τη συνάντηση κορυφής της Παρασκευής όπου αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την παραγωγή πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα