Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε μάκρο, αποτελέσματα και Covid-19

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές με στόχο να κλείσουν σε θετικό έδαφος την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και σειρά εταιρικών κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κερδίζει 0,38% στις 489,57 μονάδες, με τον κλάδο εξόρυξης να κερδίζει 1,8%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,43%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,28%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,48%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,23%

και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σηνειώνει άνοδο 0,28%.

Νωρίτερα οι αγορές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού  έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, με τις βαρύτερες απώλειες να καταγράφονται στις μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς ασκήθηκαν πιέσεις στον κλάδο τεχνολογίας. Ενδεικτικά, η μετοχή της Alibaba έχασε 10%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα και τα κέρδη της ήταν τελικά χαμηλότερα των προβλέψεων.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά futures σημειώνουν άνοδο προσυνεδριακά, καθώς η Wall Strret έκλεισε λίγο κάτω από το πρόσφατο ρεκόρ της, μετά τη δημοσιοποίηση μιας σειράς ισχυρών αποτελεσμάτων από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πίσω στην Ευρώπη, η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο, με πολλές χώρες να καταγράφουν νέα ρεκόρ κρουσμάτων με συνέπεια να επιβάλλουν μερικά lockdown και περιοριστικά μέτρα. Για τους ανεμβολίαστους.

Στα μάκρο της ημέρας, οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις σημειώσνα άνοδο 1,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, έναντι πρόβλεψης των οικονομολόγων για αύξηση 0,5%. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6% έναντι πρόβλεψης για 0,6%, με τη χώρα να είναι αντιμέτωπη με την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα εναρμονισμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου και την οικοδομική παραγωγή Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε ακόμη:

Κικίλιας: Κομβική για την οικονομία μας η επιτυχία του ελληνικού Τουρισμού το 2022

Ryanair: Κατέθεσε επίσημο αίτημα διαγραφής από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 14% στα κέρδη προ φόρων και μείωση του δείκτη NPE στο 16% στο 9μηνο

Keywords
Τυχαία Θέματα