Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Σι

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αντικρουόμενα μηνύματα για το πού θα πάει η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,09% στις 357,71 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,09%, o γερμανικός DAX με οριακή πτώση 0,01%, o γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,13%, o ιταλικός FTSE

MIB με πτώση 0,05% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,66%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνονται στον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη, με άνοδο 0,8%, που παίρνει ώθηση από τις ιταλικές τράπεζες.

Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, ανέφερε ότι θα ήθελε να αποφύγει τυχόν πειθαρχικά μέτρα από πλευράς ΕΕ σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Η Banco BPM σημείωνε νωρίτερα άνοδο 2,5%, πετυχαίνοντας τα υψηλότερα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές, η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει πως στηρίζει την επιβολή μέτρων στη Ρώμη αύριο Πέμπτη.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η γαλλική EDF σημείωσε άνοδο 2,6% μετά τις δηλώσεις του προέδρπυ Μακρόν ότι οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής του κράτους σε αυτήν θα ληφθούν του χρόνου.

Η Danone αντιθέτως κατέγραψε απώλειες άνω του 2% μετά την υποβάθμιση της σύστασης πώλησης από τη Goldman Sachs, από ουδέτερη προηγουμένως.

Πέραν της Συνόδου Κορυφής την οποία αναμένουν οι επενδυτές γιοα να δουν τι θα γίνει στη συνάντηση του Αμερικανού και του Κινέζου προέδρου, το ενδιαφέρον στρέφεται και στις εξελίξεις με το Brexit και τον βαθύ διχασμό που επικρατεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η Βρετανή πρωθυπουργός έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να υποστηρίξουν τη συμφωνία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα