Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή οικονομικών στοιχείων από ΗΠΑ

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές διεθνώς παρακολουθούν την επέκταση του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού ενώ αναμένουν και κρίσιμα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,36%  στις 456,56 μονάδες με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 0,9%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,31% , ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,31% , ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,49%,

ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,33% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,31%.

Το θετικό ξεκίνημα των ευρωαγορών έρχεται μετά την υποχώρηση στις αγορές της Ασίας, αλλά και τη χθεσινή σημαντική άνοδο στην Wall Street, όπου  S&P 500 και Nasdaq Composite έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές στην αγορά πετρελαίου λόγω των ανησυχιών από την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 που απειλούν να πλήξουν τη ζήτηση για καύσιμα.

Στο μεταξύ, αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται στις ΗΠΑ κρίσιμα στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς οι αγορές περιμένουν να δουν αν η Fed θα αναγκαστεί να εξετάσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα του αναμενόμενου. Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία.

Πίσω στην Ευρώπη, η ΕΚΤ ξεκίνησε χθες δημόσια συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει ο σταδιακός περιορισμός του μεγάλου προγράμματος αγοράς ομολόγων που ξεκίνησε πέρυσι με στόχο την υποστήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης μετά το πλήγμα της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Aναδρομικά: Ξεκίνησε η καταβολή στους νέους συνταξιούχους (vid)

PwC: Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων το κλειδί της επιτυχίας για το 2021

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας σε όσους έχουν εμβολιαστεί (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα