Ανοδικά οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα σε έναν νέο γύρο αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών και στις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κερδίζει 0,34% στις 463,26 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου ενέργειας να κάνουν άλμα 1,8% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών του κλάδου ενώ ο τομέας ταξιδίων και αναψυχής υποχωρούν κατά 0,6%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,54%, ο γερμανικός DAX

στο +0,18%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,83%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,47% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,96%

Νωρίτερα οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο, ενώ ο Hang Seng έκανε άλμα 3% μετά τις ισχυρές διήμερες απώλειες.

Αποτελέσματα ανκοινώνουν σήμερα Credit Suisse, Royal Dutch Shell, TotalEnergies, Volkswagen και Airbus .

Η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 253 εκατ. ελβετικά φράγκα ή $278,3 εκατ. το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι έρευνα αναφορικά με τις συμφωνίες που έκανε με το αμερικανικό hedge fund Archegos Capital αποκάλυψε πολλές αστοχίες όχι όμως «δόλια ή παράνομη συμπεριφορά». Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε πτώση 4,1%.

Η Volkswagen αναβάθμισε τον στόχο για τα περιθώρια κέρδους για δεύτερη φορά σε λιγότερο από τρεις μήνες λόγω των κερδών ρεκόρ κατά το α’ εξάμηνο του έτους. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρωπης έχει πλέον ξεπεράσει τα προ-πανδημίας επίπεδα. Η μετοχή της ωστόσο έχανε νωρίτερα 1,3%.

Στην κορυφή του Stoxx 600, η φιλανδική Nokia και η γαλλική Alten  με ανοδο άνω του 7% . Στον αντίποδα η βρετανική  Smith & Nephew  με πτώση πάνω από 5%.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν Ελλάδα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Shell: Αυξάνει μέρισμα και ξεκινά επαναγορές μετοχών 2 δισ. δολ

«Μάχη» για το έργο των 50 εκατ. ευρώ για την αλληλογραφία του Δημοσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα