Ανοδικά οι ευρωαγορές – Εκ νέου σε κλοιό πιέσεων οι ιταλικές τράπεζες

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το ότι οι ιταλικές τραπεζικές μετοχές παρέμειναν υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν, τουλάχιστον προς ώρας, το ενδιαφέρον τους στην αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές στην Ευρώπη εξέτασαν με μεγαλύτερη προσοχή τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, όπου φαίνεται ότι η τράπεζα δεν είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε απότομες κινήσεις αναφορικά με

τις αυξήσεις επιτοκίων.

Κέρδη 1,17% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 322 μονάδες, με όλους τους κλάδους να εμφανίζουν θετικό πρόσημο και τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν αυτοί τουριστικών ομίλων και χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Άνοδος 0,49% για τον DAX 30 στις 9.418 μονάδες, με τον FTSE 100 να εμφανίζεται ιδιαίτερα «ανεκτικός» τόσο στο Brexit όσο και στις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, καθώς ενισχύθηκε 1,09% στις 6.533 μονάδες, ενώ κατά 0,8% υψηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.117 μονάδες.

Θετική πορεία και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον FTSE MIB να ενισχύεται έστω και κατά το οριακό 0,08% στις 15.436 μονάδες. Κέρδη 1,03% σημείωσε ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35, φθάνοντας στις 8.008 μονάδες.

Οι ιταλικές τράπεζες, όμως, επέστρεψαν σε πτωτική πορεία με τη μετοχή της Banca Monte dei Paschi di Sienna να υποχωρεί 5,7%, της Banco Popolare Societa Cooperativa Scarl κατά 2,5%, της Banca Popolare dell'Emilia Romagna, Società Cooperativa κατά 4,5%, ενώ ο τίτλος της UniCredit κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειές του μόλις στο 0,28%.

Keywords
Τυχαία Θέματα