Ράλι στις ευρωαγορές εν αναμονή ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με άνοδο κατά τις μεσημαριανές συναλλαγές κατά 0,4% και ενίσχυση των μεγαλύτερων δεικτών και των περισσότερων κλάδων.

Ο FTSE100 και ο DAX με άνοδο 0,17%, o CAC40 +0,44%, o FTSE MIB +0,42%, o IBEX35 +0,43%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στον

κλάδο αυτοκινήτου με άνοδο 0,7%. Η γερμανική Volkswagen ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων για το α' τρίμηνο, ωστόσο σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο στις πωλήσεις οχημάτων, με αποτέλεσα η μετοχή να ενισχυθεί 2%.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση (-0,5%). Η ολλανδική BE Semiconductor καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη. Ωστόσο το κλίμα επιδεινώθηκε λόγω των προειδοποιήσεων για τις πωλήσεις στον κλάδο που εξέδωσαν δύο μεγάλοι προμηθευτές της Apple. Η μετοχή της BE Semiconductor σημείωσε βουτιά 10%.

Σε μεμονωμένες μετοχές η εταιρεία διύλισης πετρελαίου Neste έκανε νωρίτερα άλμα 13% καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον Stoxx600 μετά την ανακοίνωση αποτελέσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το α' τρίμηνο.

Η Ρhilips Lighting αντιθέτως σημείωσε πτώση 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων σε όλους τους βασικούς τομείς.

Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της εν μέσω της επιβράδυνσης που σημείωσαν διάφοροι οικονομικοί δείκτες της ευρωζώνης το τελευταίο διάστημα. Ο Μάριο Ντράγκι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 15:30 αναμένεται να αναφερθεί στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα