Ανοδικά η Ευρώπη εν αναμονή Fed – Πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές στρέφουν τη προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,32% με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 +0,17%, o DAX +0,04%, o CAC40 -0,01%, o IBEX35 -0,06%, o FTSE MIB +0,22%

Οι μετοχές του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις.

H Partners Group σημείωσε άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών για το 2017.

Καλές επιδόσεις και από τις μετοχές του κλάδου ΜΜΕ. Η Publicis με άνοδο 2,2% μετά την παρουσίαση του στρατηγικού της πλάνου με ορίζοντα τριετίας.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν πτώση εξαιτίας των ανησυχιών για αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο. Μεγάλος είναι και ο αντίκτυπος από τη χθεσινή βουτιά της μετοχής της Facebook στη Wall που έχασε σχεδόν 7% μετά από πληροφορίες ότι επέτρεψε παρανόμως τη χρήση στοιχείων παλετών της από άλλη εταιρεία.

Την καλύτερη επίδοση στα ευρωπαϊκά ταμπλό έχει η μετοχή της Bellway μετά την ανακοινωση για αύξηση 17% στα κέρδη α' εξαμήνου. Αντιθέτως η Bic υποχώρησε στο κατώτερο σημείο του πανευρωπαϊκού δείκτη μετά την υποβάθμιση της μετοχής στην κατηγορία sell από τη UBS.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve που ξεκινά απόψε στις ΗΠΑ. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων, κάτι που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στις αγορές ομολόγων και μετοχών.

Σε άλλες εταιρικές ειδήσεις, η γαλλική εταιρεία ελαστικών Michelin ανακοίνωσε deal εξαγοράς της βρετανικής Fenner για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ζήτησαν από τους διαπραγματευτές του Brexit να συμφωνήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα σχετικά με τις εγκρίσεις οχημάτων, τους νόμους και τις οδηγίες για το περιβάλλον, ώστε να προετοιμαστούν για την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα