Ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εκφράζει ο Όλι Ρεν

Παρότι ισχυρό, το οικονομικό outlook της ευρωζώνης αντιμετωπίζει "καθοδικά ρίσκα" λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα δημόσια οικονομικά και τις τράπεζες ορισμένων κρατών μελών, δήλωσε ο Όλι Ρεν την Δευτερά.

«Αυτή την στιγμή, τα ρίσκα για το μεσοπρόθεσμο οικονομικό outlook φαίνεται να είναι καθοδικά» σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, σε εκδήλωση

της ιταλικής ένωσης τραπεζών στη Ρώμη.

«Τα εσωτερικά ρίσκα έχουν να κάνουν με αβεβαιότητες γύρω από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, καθώς και τα δημόσια οικονομικά και τους τραπεζικούς τομείς σε ορισμένα κράτη μέλη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Φινλανδίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρεν αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες, συγκεκριμένα στον μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και κρατικών ιταλικών ομολόγων.

Ο κ. Ρεν σημείωσε πως το πρώτο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα συνδυασμό ενός «bail-in» και μιας ανακεφαλαιοποίησης από κρατικά κεφάλαια. Όσον αφορά το δεύτερο, τόνισε πως οι τράπεζες με μεγάλες ποσότητες ομολόγων από μια χώρα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα