Ανεπιθύμητη κήρυξε η Αλβανία την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους

Σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια, τα Τίρανα κήρυξαν ανεπιθύμητη στην Αλβανία την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, κυρώις λόγω της παρουσίας της στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το αλβανικό καθεστώς αντί να εκτονώνει την κατάσταση μετά τη δολοφονία Κατσίφα, φαίνεται ότι επιλέγει την αδιαλλαξία, την προκλητικότητα και την κλιμάκωση.

Μετά την απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία 52 Ελλήνων πολιτών, το καθεστώς έβαλε στο στόχαστρο

την Κύπρια ευρωβουλευτή, την οποία χαρακτήρισε Persona non grata και της απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Κύπρια ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους, ανέφερε στο τηλεοτπικό δίκτυο της Κύπρου SigmaLive, πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια, να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίσταση μου, ούτε την βούληση μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε τη χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στη περιοχή αλλά και τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας» που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.

Η Κύπρια ευρωβουλευτής αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα