Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές – Προς θετικό εβδομαδιαίο κλείσιμο

Οριακές κινήσεις σημειώνονται στους ευρωπαϊκούς δείκτες  που εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση, καθώς οι διεθνείς επενδυτές αποτιμούν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που κατέγραψε άλμα, καθώς και μια σειρά εταιρικών κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στις 485,14 μονάδες με τον κλάδο οικιακών ειδών να ενισχύεται κατά 1,3%. Αντιθέτως, ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής σημειώνει απώλειες 0,8%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,33%, ο γερμανικός DAX με σχεδόν

αμετάβλητος στο -0,01%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,11%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,13% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλελειες 0,40%

Στο μεταξύ, το ιστορικό υψηλό του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Κίνα είχε αντίκτυπο στις χρηματαγορές διεθνώς καθ’ όλη τη διάρκεια τη εβδομάδας ωστόσο οι ευρωπαϊκές αγορές εξακολουθούν να προσπαθούν να επιτύχουν κέρδη στη σημερινή, τελευταία για την εβδομάδα που διανύουμε, διαπραγμάτευση.

Δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους υποδεικνύειότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης κινδυνεύουν να συνεχίσουν να υπερβαίνουν τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ για το 2022. Ο πληθωρισμός ευρωζώνης τον περασμένο μήνα άγγιξε το 4%, ωστόσο η ΕΚΤ διαφοροποιήθηκε από άλλες μεγάλες τράπεζες, αντιστεκόμενη στις φωνές που ζητούν σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα οι αγορές της Ασίας σημείωσαν κέρδη μετά και την άνοδο που σημειώθηκε στην Wall Street. Οι προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ υποδεικνύουν επίσης ένα συγκρατημένα θετικό άνοιγμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η αμερικανική αγορά μετοχών δείχνει να «αντέχει» τα στοιχεία που έδειξαν ότι η χώρα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 30 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ: Ανοίγει ο δρόμος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 25.000 ωφελούμενους

Τζανάκης: Προς τα 10.000 κρούσματα τη μέρα στα τέλη Νοεμβρίου – Να αναβληθούν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές

Όμιλος ΟΤΕ: Αύξηση 3,5% των εσόδων στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο

Keywords
Τυχαία Θέματα