Αναζητείται η απάντηση των Βρυξελλών στις βρετανικές απειλές- πέφτει η λίρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ένωσης στις συνομιλίες για το brexit, μετά την απειλή του Λονδίνου να εγκαταλείψει τις συνομιλίες, όταν οι Βρυξέλλες έκαναν λόγο για κόστος της βρετανικής εξόδου περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις

εκ μέρους της Βρετανίας θα οδηγούσαν, σε διαφορετική περίπτωση, σε χάος" είπε σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους Times, ο υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις για το brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις. "Ακόμα κια ένας διακανονισμός του ενός δισεκατομμυρίου θα ήταν πολλά χρήματα" πρόσθεσε.

Στο μεταξύ σήμερα η βρετανική λίρα υποχώρησε κάτω από τα 1,30 δολάρια μετά την επιδείνωση των διαπραγματεύσεων για τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στις εκλογές τον Ιούνιο.

Η στερλίνα αποδυναμώθηκε σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα διεθνούς απήχησης, καθώς μια εταιρεία δημοσκοπήσεων κατέβασε τη διαφορά των Συντηρητικών της Μέι από τους Εργατικούς του Κόρμπιν για πρώτη φοράσε μονοψήφιο νούμερο (9%), υπέρ της σημερινής πρωθυπουργού, σε συνδυασμό με τις απειλές του Νρτέιβις περί βρετανικής αποχώρησης από τις συνομιλίες για το brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα