Αναθερμαίνονται τα σενάρια για τη μεγαλύτερη τεχνολογική συμφωνία

Η Broadcom Ltd. σχεδιάζει να αυξήσει την προσφορά της στην Qualcomm Inc. σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος, προσπαθώντας να αναγκάσει την εταιρεία- στόχο της να καθίσει στο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν τη μεγαλύτερη τεχνολογική συνεργασία.

Η εταιρεία που κατασκευάζει μικροτσίπ, σκέφτεται να αυξήσει την προσφορά

της σε περίπου $80 έως $82 ανά μετοχή της Qualcomm, δήλωσε η ίδια πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Steve Mollenkopf, απέρριψε την προηγούμενη πρόταση της Broadcom, ύψους $70 ανά μετοχή, που θεώρησε ότι δεν αξίζει να ληφθεί υπόψη. Η Broadcom σκοπεύει να ανακοινώσει τη νέα προσφορά σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το πρόσωπο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Broadcom, Hock Tan, ασκεί πίεση στον Mollenkopf και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Qualcomm, οι οποίοι μέχρι στιγμής αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν. Με τη βελτίωση της προσφοράς βελτιώνει επίσης τις προοπτικές για την υποψηφιότητα του στο συμβούλιο της Qualcomm μετά από ψηφοφορία των μετόχων, τον επόμενο μήνα. Μια νίκη σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσε να αφαιρέσει επιχειρήματα τις αντίθετες φωνές που ακούγονται τώρα.

Η κατάσταση είναι ρευστή και το ακριβές επίπεδο της νέας προσφοράς δεν έχει οριστικοποιηθεί, είπε η πηγή. Εκπρόσωποι της Broadcom και της Qualcomm αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το Reuters ανέφερε τα σχέδια για μια αυξημένη προ

Keywords
Τυχαία Θέματα