Αναταράξεις στην Air France μετά την παραίτηση του CEO

Αναταράξεις σημειώνονται στο γαλλικό ταμπλό για τη μετοχή της Air France-KLM μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Jean-Marc Janaillac, την περασμένη εβδομάδα που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης. Την ίδια ώρα οι απεργίες συνεχίζονται ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι κινδυνέυει η βιωσιμότητα

της εταιρείας.

Η μετοχή της σημείωσε βουτιά 13% νωρίτερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δυο χρόνια. Ακόμα και πριν από σήμερα, η μετοχή είχε απολέσει περί το 40% της αξίας της, γεγονός που σημαίνει ότι είχε τη χειρότερη επίδοση στον δείκτη του Bloomberg για τις διεθνείς αεροπορικές στον οποίο καταγράφονται 26 εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, οι αποχωρήσεις που οδήγησαν την Παρασκευή στην παραίτηση Janaillac συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, ενώ σήμερα το 15% των υπηρεσιών έχει διακοπεί στα αεροδρόμια του Charles de Gaulle και του Orly.

Ο Janaillac ανακοίνωσε πως θα δώσει στο ΔΣ την παραίτησή του στις 9 Μαΐου.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η απόρριψη της πρότασης της διοίκησης για τους μισθούς από τους εργαζόμενους ισοδυναμεί με «το πάτημα του κουμπιού αυτοκαταστροφής», ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανακοίνωσε χθες ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων είναι «αδικαιολόγητες», προτρέποντάς τους να επιδείξουν «υπευθυνότητα».

Παράλληλα, απέκλεισε τη χορήγηση κρατικής βοήθειας προς την εταιρεία.

Έτερος «πονοκέφαλος» για την Air France, η αύξηση των δαπανών για τα καύσιμα τζετ και η ενίσχυση του ευρώ, πέραν των εργαζομένων που πιέζουν για υψηλότερους μισθούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα