Στο Taxisnet χωρίς αλλαγές τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς τροποποιήσεις σε σχέση με πέρυσι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα gsis.gr και στην ειδική εφαρμογή του TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας

δεν αποτελούν βεβαιωμένο φόρο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος τα αφήσει απλήρωτα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου (εκτός αν δοθεί παράταση), δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμη οφειλή, αλλά θα απειλείται με το πρόστιμο μη καταβολής του προστίμου το οποίο είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχε εισηγηθεί αλλαγές οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά, χωρίς ωστόσο να γίνει καμμία αλλαγή.

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010, ισχύει ο υπολογισμός των τελών με βάση τους ρύπους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να δουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως την 31η Δεκεμβρίου.

Η εκτύπωση των τελών Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων μπορεί να γίνει πληκτρολογώντας:

Με κωδικούς ΤaxisNet (Έντυπα Τελών και Κατάσταση Οχημάτων)

Χωρίς Κωδικούς TaxisNet (Έντυπα Τελών)

Με κωδικούς ΤaxisNet (Κατάσταση Τελών Κυκλοφορίας εταιριών με μεγάλο αριθμό οχημάτων)

Keywords
Τυχαία Θέματα