Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές καθώς επανέρχεται η αισιοδοξία για το εμπόριο

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη μετά από την δήλωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αξιωματούχοι από την Κίνα έρχονται στις ΗΠΑ για να προβούν σε εμπορική συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερα, μετά τις απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα. Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια ήταν σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,15 ενώ με κέρδη 0,72% έκλεισε και ο γερμανικός DAX. Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,41%.

Αντίθετη

ήταν η εικόνα στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον ιταλικό FTSE MIB να κλείνει την συνεδρίαση με οριακές απώλειες -0,07% και τον ισπανικό IBEX 35 με – 0,09%.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Twitter ότι Κινέζοι αξιωματούχοι έρχονται αυτή την εβδομάδα για να κλείσουν την εμπορική συμφωνία.

Πίσω στην Ευρώπη, η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζεται καθώς η βρετανική κυβέρνηση επανήλθε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Εργατικών της αντιπολίτευσης για να λυθεί το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στερλίνα υποχώρησε σε περίπου 1,30 δολάρια την Τετάρτη, εν μέσω αναφορών ότι οι συνομιλίες για να αρθεί το αδιέξοδο ενδέχεται σύντομα να καταρρεύσουν.

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία κατηγόρησε την ΕΕ για προκατάληψη μετά τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν που βλέπουν την ιταλική οικονομία να αυξάνεται μόλις 0,1% φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα