Ανακάμπτει η Ευρώπη: Κέρδη άνω του 1% στον Stoxx 600 μετά το sell off

Θετικό ξεκίνημα για τις ευρωαγορές αυτή την εβδομάδα μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής, παρά τις ανησυχίες που συνεχίζουν να απασχολούν τον πλανήτη για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600  άνοιξε με άνοδο 1,1% και τώρα σημειώνει κέρδη 0,68% στις 467,19 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής σημειώνουν άνοδο 2,5%.

Ολοι οι κλαδικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο μετά το sell off της Παρασκευής.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,75%, o γερμανικός DAX

ενιχύεται κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,55%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,75% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,60%.

Ο ΠΟΥ αποκάλεσε τη μετάλλαξη Όμικρον «πηγή ανησυχίας» την Παρασκευή.

Κι ενώ οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες για τη νεά μετάλλαξη, ο μεγάλος αριθμός μολύνσεων με Ομικρον χτυπάει το καμπανάκι του συναγερμού, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει αυξημένη μεταδοτικότητα. Εχει εντοπιστεί ήδη σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραηλ, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ. Ωε εκ τούτου όλο και περισσότερες χώρες, μεταξύ τους ΗΠΑ και Ιαπωνία ανακοινώνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Νωρίτερα οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν κυρίως πτωτικά ενώ πετρέλαιο και bitcoin σημείωσαν κέρδη μετά τις μεγάλες απώλειες της Παρασκευής.

Διαβάστε ακόμη:

Επανέρχονται τα σκληρά τεκμήρια για τα φετινά εισοδήματα

Γεωργιάδης: Δεν θα κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα (vid)

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 6μηνων εντόκων 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα