Ανακάμπτει η Ασία μετά την προσωρινή «εκεχειρία» ΗΠΑ - Κίνας

Ανακάμπτουν οι περισσότερες αγορές της Ασίας μετά την προσωρινή εκεχειρία που κήρυξαν ΗΠΑ και Κίνα στη μεταξύ τους εμπορική διένεξη.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο Nikkei σημειώνει απώλειες 0,14%, ενώ και ο ευρύτερος Topix κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,14%.

Ανοδικά το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας με τον δείκτη Kospi να σημειώνει άνοδο 0,27%.Νωρίτερα η μετοχή της Samsung Electronics έκανε άλμα άνω του 4% μετά την είδηση ότι η Google

μπλοκάρει από σημαντικές δραστηριότητες την κινεζική Huawei.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κέρδισε 1,21% ενλω ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες Shenzhen component και Shenzhen composite.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ωστόσο υποχωρεί κατά 0,16%.

«Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ίσως μειωθεί ελαφρώς σήμερα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα δώσουν τρίμηνη παράταση στην επιβολή κυρώσεων κατά της Huawei και των θυγατρικών της», ανέφεραν αναλυτές της OCBC Treasury Research, σε πρωινό τους σημείωμα.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία κινήθηκε ανοδικά κατά 0,37%.

Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε στο $0,6881 από $0,696 την προηγούμενη εβδομάδα. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα εξετάσει τη μείωση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, έκανε γνωστό ο κεντρικός τραπεζίτης, Philip Lowe.

Keywords
Τυχαία Θέματα