Ανακάμπτει η Wall Street μετά το χθεσινό sell-off

Με σημαντικά κέρδη από βιομηχανίες και ηπιότερα στις τεχνολογίες, οι αμερικανικοί δείκτες καταγράφουν κέρδη της τάξεως 0,30-0,40% αυτήν την ώρα, οδεύοντας προς σημαντικά κέρδη τον Ιούλιο.

Τον Ιούλιο, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 4,3%, ο S&P ενισχύεται 3,1%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,6%.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 25.398 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,39%, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,3% στις 2.810 μονάδες. Κέρδη και για τον Nasdaq, που ενισχύεται κατά 0,4%,

στις 7.661 μονάδες.

Ο Nasdaq ανακάμπτει από το χθεσινό sell-off εν μέσω απογοητευτικών αποτελεσμάτων (κυρίως της Facebook η οποία και πυροδότησε τις ρευστοποιήσεις), με τα εταιρικά μάκρο να παραμένουν και σήμερα στο προσκήνιο.

Eιδικότερα κινητικότητα καταγράφεται για τις μετοχές των Facebook, Twitter αλλά και της Apple, με την τελευταία να ανακοινώνει αποτελέσματα β' τριμήνου απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Στο επίκεντρο και οι τίτλοι των Pfizer, Procter & Gamble, Johnson Controls, που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, οι καταναλωτικές δαπάνες έτρεξαν με ρυθμό 0,3% τον Ιούνιο, ενώ και τον Μάιο είχαν αυξηθεί με το ίδιο ποσοστό. Τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούνιο, ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,7 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει μικρή πτώση και κινείται στα 1.227 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες, το ευρώ κερδίζει έδαφος σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,17.

Keywords
Τυχαία Θέματα