Εύθραυστη άνοδος με ώθηση από τράπεζες – Πλήγμα από Eldorado

Με τις τρεις απο τις τέσσερις τράπεζες να κινούνται ανοδικά, η Αθήνα παραμένει πάνω απο τις 800 μονάδες διακινώντας χαμηλό τζίρο.

Ο Γενικός Δείκτης αφού ξεκίνησε οριακά πτωτικά γύρισε θετικά και τώρα κινείται στις 804 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%. Η άνοδος είναι, όμως, εύθραυστη, και αμήχανη σε μια ημέρα, όπου η Ελλάδα συζητείται αρνητικά στο εξωτερικό για το γεγονός ότι

διώχνει τις επενδύσεις.

Με πτώση 0,30% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,329 ευρώ. Κέρδη 1,72% η Εurobank στα 0,827 ευρώ. Άνοδος 1,01% η Αlpha Bank στα 2 ευρώ. Με κέρδη 0,64% ο ΟΠΑΠ στα 9,5 ευρώ. Με πτώση 0,19% ο ΟΤΕ στα 10,61 ευρώ. Κέρδη 0,93% για την ΔΕΗ στα 2,17 ευρώ. Άνοδος 0,76% η Coca- cola στα 29,94 ευρώ. Ο τζίρος κινείται στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, στο εξωτερικό και στους επενδυτικούς κύκλους, η είδηση της αποχώρησης είναι σοβαρή, διότι δίνει το μέτρο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικά όταν πρόκειται για κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα όταν το κράτος καλεί ξένους για επενδύσεις συμφωνεί σε ένα αμοιβαίο πλαίσιο, ενω εδω αποδεικνύεται ότι, δεν γνωρίζει τι θέλει ακριβώς. Η είδηση ήταν γνωστή εδω και ημέρες καθώς ο πρόεδρος του ΣΜΕ κ. Α. Κεφάλας είχε προειδοποιήσει πριν μια εβδομάδα πως οι Καναδοί θα αποφασίσουν για την επένδυση αφού η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας τους είχε χάσει 2 δις. δολάρια. Aκόμη πιο σοβαρή είναι η αναφορά γερμανικής εφημερίδας, ότι η επένδυση του Ελληνικού δεν θα γίνει ποτέ!!

Keywords
Τυχαία Θέματα