Αμφίβολο το ενδιαφέρον της Fraport για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Πληροφορίες αναφέρουν πως η γερμανική Fraport δεν προτίθεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος» που κατέχει το Δημόσιο, κατά το διαγωνισμό που έχει δρομολογηθεί από το TAIΠEΔ για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γερμανικός κολοσσός που έχει κάνει κοινοπραξία με τον όμιλο Kοπελούζου στη Fraport Greece, σκοπεύει να επικεντρωθεί στα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα, καθώς ήδη αυτή την περίοδο αρχίζει να υλοποιείται το σύνθετο και απαιτητικό επενδυτικό πρόγραμμα.

Σε

ό,τι αφορά τους επενδυτές που βολιδοσκοπούν το 30% του ΔΑΑ πρόκειται για ξένες εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων, επενδυτικά σχήματα, αλλά και εγχώριοι παίκτες. Μεταξύ αυτών, οι Kινέζοι της Shenzhen Airport Group, το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSS Investments που ελέγχει σήμερα το 40% της εταιρίας του ΔAA και το οποίο θεωρείται επίσης ότι θα είναι μεταξύ των μνηστήρων, ενώ κρίσιμο ρόλο αναμένεται να παίξει και η πλευρά του Δημήτρη Kοπελούζου που διατηρεί ποσοστό 5% και αναμένεται ότι θα δώσει το «παρών» στον διαγωνισμό, συμμετέχοντας πιθανότατα σε ένα ευρύτερο σχήμα.

Όπως εξάλλου είχε δηλώσει στην εφημερίδα Καθημερινή προ ολίγων ημερών, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ, «αποκλειστική μας δραστηριότητα είναι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Εάν και δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητά μου να γνωρίζω τους σχεδιασμούς της μητρικής εταιρείας, εξ όσων ενθυμούμαι, όταν πριν από έξι χρόνια η Hochtiff αποφάσισε να πουλήσει τη συμμετοχή του 40% που κατείχε στο Ελ. Βενιζέλος, η Fraport είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Είναι αυτονόητο ότι ο μητρικός όμιλος παρακολυθεί πάντα τέτοιες εξελίξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα