Άλλες δυο απόπειρες εξόδου στις αγορές θα επιχειρήσει η κυβέρνηση μέχρι τον Αύγουστο 2018

Ως "δίκαιο συμβιβασμό" μεταξύ των αγορών και του ελληνικού Δημοσίου χαρακτηρίζουν ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων, το κόστος και το εύρος της ομολογιακής έκδοσης με το οποίο επέστρεψε η χώρα μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. "Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, οπότε και θα έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2017, το ελληνικό Δημόσιο είναι πιθανόν να επιχειρήσει μια δεύτερη ομολογιακή έκδοση", αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως είναι εύλογη η προσπάθεια της χώρας,

στο πλαίσιο του οικονομικού της προγράμματος, να επιχειρήσει τουλάχιστον δύο ακόμα εκδόσεις πριν από τον Αύγουστο του 2018, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο υπουργός Οικονομικών.

Υπό την προϋπόθεση ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας θα είναι ουσιαστικά βελτιωμένα και το πλαφόν του χρέους που έχει θέσει το ΔΝΤ θα το επιτρέπει, μια επόμενη έκδοση μπορεί να αφορά ξανά και την ανταλλαγή των υπολοίπων χρεογράφων που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ, με άλλο ομόλογο μικρής διάρκειας, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα