Αλλεπάλληλα προβλήματα καθυστερούν την κυκλοφορία του Model 3 της Tesla

Η Tesla, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, την Τετάρτη ενημέρωσε την ιστοσελίδα που διατηρεί για κρατήσεις πελατών, συμπεριλαμβάνοντας ένα πίνακα που δείχνει ότι το κλασικό μοντέλο 3 δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Αυτό έρχεται μετά από ένα οδυνηρό μήνυμα ως προς τα κέρδη για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk, ο οποίος περιέγραψε την εταιρεία ως ευρισκόμενη στο "όγδοο επίπεδο κόλασης" (υπάρχουν εννέα,

σε περίπτωση που μετράτε). Η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 8,9% την Πέμπτη, που είναι η μεγαλύτερη πτώση για περισσότερους από 16 μήνες.

Οι άνθρωποι από τις κυριότερες ομάδες στην Tesla επικεντρώνονται στον εντοπισμό των σημείων συμφόρησης που εμποδίζουν την παραγωγή, δήλωσε ο Musk, ο οποίος είδε τα μειωμένα κέρδη του στο εργοστάσιο μπαταριών της Nevada, όπου ο ίδιος και ο συνιδρυτής J.B. Straubel περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους. Παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι το εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας στην Καλιφόρνια ήταν η αιτία του προβλήματος, τελικά αποδεικνύεται ότι το περίφημο Gigafactory είναι η καρδιά του προβλήματος. Η ανακατανομή των πόρων για την επίλυση των προβλημάτων μπορεί να συμβάλει στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του συστήματος αυτόματης πλοήγησης, της ηλιοροφής, του Tesla Semi (ημιφορτηγό για μεγάλες αποστάσεις) και του δικτύου Tesla, που θα επιτρέψει στην ενοικίαση των νέων μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τα πρότυπα της uber.

"Η έλλειψη μετρητών της Tesla είναι εκπληκτική και ο χρόνος πιέζει", δήλωσε ο Salim Morsy, αναλυτής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Bloomberg New Energy Finance. "Έχουν αρκετά επείγοντα πράγματα για να αντιμετωπίσουν, και απλά δεν έχουμε καμία ορατότητα αυτή τη στιγμή για το χρόνο επίλυσης.."

Keywords
Τυχαία Θέματα